Αναβολή Οικόπολις 2020 μικρό

 

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2020

 

Τα Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ επιδιώκουν να συμβάλουν στην προβολή και στην αναγνώριση της έμπρακτης και αυξημένης περιβαλλοντικής ευαισθησίας των φορέων της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιχειρήσεων, των Επιστημονικών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων και των Μέσων Ενημέρωσης.

 

Η καθιέρωση των Βραβείων ήταν ουσιαστική και επιβεβαίωσε την ανάγκη στήριξης της Κοινωνικής Συμμετοχής και Προσφοράς στο Περιβάλλον, που αποδεικνύεται μέσα από συγκεκριμένα προγράμματα δράσης, έρευνας, ενεργειών και επικοινωνίας.

 

Ο θεσμός των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ στοχεύει στη δημιουργία συνθηκών ευγενούς άμιλλας, που θα προάγει την γενικότερη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και επίδειξη κοινωνικής συμμετοχής των επιχειρήσεων, ενώσεων και φορέων στην ανάληψη ή στήριξη δράσεων για το περιβάλλον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παράταση ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2020

21-03-2020

                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2020 ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ   Η Οργανωτική Επιτροπή των Βραβείων...

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ 

Νικητής το Περιβάλλον

από τα 18 Άριστα Εργα των

Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2019 

Η Τελετή Απονομής των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2019, αφιερωμένη στη μνήμη του ιδρυτή του ECOCITY Θάνου Ζαφειρόπουλου, διεξήχθη στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ, στο ιστορικό κτήριο Αβέρωφ, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης και με πρωταγωνιστές τα άριστα έργα για το περιβάλλον. Με τη σεμνή και λιτή εκδήλωση της απονομής των αγαλματιδίων,  κορυφώθηκε ο 15ος κύκλος διεξαγωγής του θεσμού που οργανώνεται σε ετήσια βάση από το ECOCITY

Συνολικά απονεμήθηκαν δέκα οκτώ (18) Βραβεία και ένας (1) Έπαινος. Στους φετινούς βραβευθέντες των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2019 επιδόθηκε το αγαλματίδιο «Φύλλο», που συμβολίζει την πεμπτουσία του περιβάλλοντος και αποτελεί το γέννημα του Σπόρου των βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2015. Οι φετινοί βραβευθέντες ανά τομέα και κατηγορία βράβευσης είναι:

  •  OIKOΠOΛIΣ 2019- ΕΡΓΟ ΖΩΗΣ

ΕΡΓΟ ΖΩΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Κωνσταντίνος Μενουδάκος, Επίτιμος Πρόεδρος  ΣτΕ για το συνολικό του έργο στο Δίκαιο Περιβάλλοντος.

  • OIKOΠOΛIΣ 2019 - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ           

ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ή ΟΜΑΔΑΣ: Πανεπιστήμιο Πατρών, & AIX-MARSEILLEUNIVERSITE, Αμπατζίδης Γεώργιος για την εργασία: «Mirror, mirror on the wall, is nature predictable at all? Tracingstudentsideas on ecosystemspredictability».

ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ: Γωγώ Ελευθεράκη, Σχολή Αγροτικής Παραγωγής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την εργασία «Πρόταση ανάδειξης της περιοχής του ιερού της Αφροδίτης στην Αφαία Σκαραμαγκά».

ΜΕΛΕΤΗΣ ή ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ: Καθηγητής Κωνσταντίνος Καρτάλης, για το συνολικό του έργο στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών-Τομέας Φυσικής Περιβάλλοντος,  στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με αντικείμενο τον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Πόλεων και  στο  Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

  • OIKOΠOΛIΣ 2019 - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ          

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ (προπτυχιακή): Μαρία Χαλακατεβάκη, για την εργασία «Πειραματική διερεύνηση επίδρασης του σχήματος μεσόβαθρου στη ροή σε ορθογωνική διώρυγα»- Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

      ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ (μεταπτυχιακή): Κωνσταντινα Ρίσβα, για την εργασία «Ανάπτυξη κατανεμημένου υδρολογικού λογισμικού με εφαρμογή καινοτόμων κινηματικών».- Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, Σχολή Πολιτικών Μηχανικών.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Θεόδωρος Αγορής, για την εργασία «Τεχνολογίες αξιοποίησης της κυματικής ενέργειας για ηλεκτροπαραγωγή»- Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, Σχολή Πολιτικών Μηχανικών.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ: Δημήτριος Γιάγκου, για την εργασία «Κινητικότητα και οδική ασφάλεια σε ευρωπαϊκές πόλεις»- Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, Τομέας Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής.                                                

  • OIKOΠOΛIΣ 2019 - ΒΡΑΒΕΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ: Μονάδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης αγωγής και επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής,  για το «SKYROS PROJECT, Προώθηση υπεύθυνης περιβαλλοντικής συμπεριφοράς».

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ: Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο για το έργο «Βιολογική καταπολέμηση της σφήκας της καστανιάς».

  • OIKOΠOΛIΣ 2019 - ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ   

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ : ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. και Δήμος Δράμας για το έργο Ανακύκλωση χαρτιού/χαρτονιού με Διαλογή στην Πηγή στο Δήμο Δράμας.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ: Δήμος Λαρισαίων για το έργο «Έργα υλοποίησης σχεδίου βιώσιμης αστικής κινητικότητας στο κέντρο της Λάρισας». 

  • OIKOΠOΛIΣ 2019 - ΒΡΑΒΕΙΑ ΜΜΕ                                                                     

ΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΤΟΠΟΥ: Ιστοσελίδα euractive.gr, για την ελληνική απόδοση/προσαρμογή της ευρωπαϊκής ατζέντας για θέματα περιβάλλοντος.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ: Εκπομπή «Κάρτα Μέλους» της Τηλεόρασης της Βουλής.

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ/ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ: Ραδιοφωνικός σταθμός Λυχνάρι Ρόδου για την Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης «Αν όχι τώρα, πότε;».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ: Παλιαλέξης Ηλίας, για το συνολικό του έργο με προσανατολισμό στο Περιβάλλον. 

  • OIKOΠOΛIΣ 2019 - ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ                                                             

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣAGRINO ΑΒΕΕ για την υιοθέτηση και εφαρμογή της μεθόδου «Oρθή Γεωργική Πρακτική GAP».

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣTSIPAS GREEN INVESTMENT GROUP για το έργο «Έρευνα για την Ανάπτυξη του Plantbox».

Έπαινος: Απονεμήθηκε στις Γκριμπά Ελευθερία & Γκριμπά Ευαγγελία για το έργο «Ο Μικρός Τουρίστας/Καταναλωτής – Μια βαλίτσα ταξιδεύει».

 

Τους βραβευμένους και τα έργα τους παρουσίασε η Κατερίνα Λάσπα ενώ την τελετή πλαισίωσε μουσικά ο πιανίστας Χρήστος Παπαντωνίου. Όλη η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία υπό την σκηνοθετική επιμέλεια του Νίκου Κροντηρά.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι της Πολιτείας, της Αυτοδιοίκησης, των Επιστημονικών και Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων, των Μέσων Ενημέρωσης, πολλά υποσχόμενοι νέοι επιστήμονες, εταίροι καθώς και πολυάριθμοι φίλοι των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ και του ECOCITY και βεβαίως τα μέλη των Επιτροπών Προτεινόμενων Έργων, Κρίσεως και Αξιολόγησης, Οργάνωσης & Δημόσιοτητας.

Χορηγοί επικοινωνίας των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2019 ήταν οι CSR ΝewsReCSRSkywalkerstendoras.grAUTO TRITI και MOTO TRITI.

To ECOCITY ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, στηρίζοντας με την εθελοντική τους δράση για μια ακόμη χρονιά τη μεγάλη προσπάθεια για την προαγωγή της περιβαλλοντικής ευαισθησίας στη χώρα μας. 

 

Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου 2019     

 

Με την παράκληση για δημοσιοποίηση

Πληροφορίες: Γραμματεία του ECOCITY

τηλ. 210 6196757 – κιν. 6974476855

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ενημερώνεστε για τα νέα και τις εξελίξεις των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014 παρακαλούμε να συμπληρώσετε παρακάτω την φόρμα.


 

Newsletter

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ενημερώνεστε για τα νέα και τις εξελίξεις των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ παρακαλούμε να συμπληρώσετε παρακάτω την φόρμα.